whippetudda.blogg.se

en blogg om Udda och vår viktresa med LCHF

Vinterskrud

Publicerad 2012-09-28 15:54:12 i Allmänt,

Fasen, jag har glömt att LCHF-blogga, skäms på mig ;-) Kan bero på att vi slarvade i helgen som var och drack öl och att jag gick upp 2hg :-/ Hm, så kan det gå när inte haspen är på ;-) Däremot har det inte hänt nåt med midjemåttet, inte åt nåt håll så det var väl bra i alla fall. Nu kör vi stenhårt en vecka till får vi se vad som händer :-)

Ni som följer oss på fejjan vet redan att udda har fått nytt täcke men för er som inte följer oss där, Udda har fått nytt täcke ;-) Sydde ett dubbel fleecetäcke till henne så nu ska hon Janne mig inte frysa :-) Snyggt blev det med ;-) Bild ser ni i slutet på inlägget.

Nu har vi bott i lägenheten en vecka lite drygt och Udda trivs jättebra. Hon har hittat ett favoritställe att stå på, i det ena vardagsrumsfönstret. Därifrån ser hon allt ;-) Åtminstone dem som går förbi nedanför ;-) Söthunden! Hon har dessutom varit själv hemma och det funkade kanon! Hon har blivit så duktig min lilla plutta :-)

Nu tar vi lite minisemester och drar till Årjäng! Ha en trevlig helg alla :-)

Allt klart

Publicerad 2012-09-24 17:30:21 i

Ja, nu är allt klart i lägenheten :-) Så när som på att jag inte ställt in mina glas i vitrinskåpet men det kändes inte som om det vore så bråttom med det ;-) Så två uppdaterade bilder från köket där jag ändrade om lite och så det färdiga vardagsrummet :-)

Ny lya

Publicerad 2012-09-20 21:49:06 i Allmänt,

 
 
Ja, nu har Udda fått en ny lya :) Ja, och vi med förstås ;) Jag och Perra har skaffat en lägenhet tillsammans så nu är vi verkligen officiellt sambos :D Härlig känsla! Lägenheten är helt ny, aldrig nån som bott i den sen den byggdes. De som känner till Falköping vet vad gamla haglunds är, och att de byggde lägenheter i hela den byggnaden och det är alltså där som vi har flyttat in. Tog lite bilder med mobilen förut så ni får se Uddas nya hem ;) Har fotat allt utom köket/vardagsrummet som är ett och samma rum då vi inte fått iordning där än. Det var nämligen som så att vi beställde en soffa och ryamatta från trademax den 28/8, skrev ett meddelande att vi ville ha leveransen till den 18/9 och än har ingen soffa eller matta dykt upp. Pratade med dem två gånger på mobilen plus att Perra pratat med dem en gång. I tisdags skulle soffan varit packad och klar för att bli levererad och jag skulle inom de närmsta dagarna få mail från DHL med kollinummer. Idag hade jag fortfarande inget kollinummer fått så jag ringde dem igen. De påstod då att mattan hade blibit utsåld och därför hade inte leveransen gått iväg än och heller inget meddelande till mig om detta?! Jag blev förbannad då det står på deras hemsida att om man beställer innan kl 12 ska leveransen gå ut från deras lager samma dag och eftersom soffan blev packad i tisdags borde den varit här. Men tydligen fungerar inte detta systemet ändå. Perra ringde dem och sa att vi kunde komma och hämta soffan så vi kunde få den, då fanns den plötsligt inte i lager, däremot fanns mattan?! Ja, vad ska man säga?! Blufföretag!!! Handla INTE från Trademax!! Så nu jagar vi soffa med blåsampa ;) Men, till bilderna nu då ;)
Udda är hemmastadd :)
Sovrummet
Hallen, och en Udda som inte vill vara med ;)
Köket
Gästtoan
Udda provligger nya mattan på gästtoan :)
Badrummet
Jonathans rum
Så har det ju gått en vecka till i vårt LCHF:ande :) och det går som smort! Denna veckan hade jag gått ner 1kg! Vågen stannade på 70,1kg!  Och midjan blev denna gång 88 cm, så minus 2 cm till där :D Och ungefär samma för Perra. Lite komiskt att vi minskar lika mycket i vikt han och jag. Däremot har jag minskat mer i midjan än han, men det kommer väl för hans del med så småning om :)
 
Nä, dax för sängen kanske. Imorgon kommer Jonathan, hoppas han är lika nöjd med lägenheten som vi :)
 
Natti //Malin o Udda

Skitväder

Publicerad 2012-09-14 10:57:01 i

Udda tycker det är ett fruktansvärt väder vi har nu ;-) Synd för henne att detta är den svenska hösten ;-) Men tur för henne som har en matte som sytt så varma, regntäta, vindtäta och sköna täcken :-) Idag tyckte hon att morgonpromenaden kunde kvittat fullständigt. Kommer förmodligen inte ändra inställning under dagen heller. Ha ha, lilla Udda. För övrigt fixar hon riktigt bra att vara ensam hemma nu för tiden :-) Så skönt. Tidigare har hon varit stressad som få men numera ligger hon i soffan och kommer knappt och möter en när man kommer hem. Däremot kan hon fortfarande hitta på bus ;-) Häromdagen hade jag glömt en elloskatalog på vardagsrumsbordet och det var inte katalog kvar när jag kom hem. Snarare konfetti ;-) Men vad gör det. Hon är tyst och förstör inte lägenheten, då får hon gärna strimla kataloger :-)

Nä, nu ska det arbetas. Ha en trevlig fredag alla :-)

//Malin o Udda

En vecka till

Publicerad 2012-09-13 11:48:47 i

Jaha då har ytterligare en vecka passerat och återigen dax för vävning och mätning. Denna gången stannade vågen på 71,1 kg, vilket innebär en viktminskning på 0,5 kg, och en total minskning med 3,1 kg! Midjan hamnade denna gång på 90 cm, vilket innebär en minskning från förra veckan med 3 cm och en total minskning på hela 10 cm!! Händer mycket på midjan kan man säga och det känns med :-) Man känner sig mycket smalare och fräschare faktiskt. Gött! Vissa dagar är lite lämpliga nu faktiskt och man saknar vissa saker, men jag håller ut! Tur vi är två om det här annars vet jag faktiskt inte om jag hade klarat det :-) Perra har även han minskat både i kilon och i omfång. Han minskar i samma takt som mig. Härligt :-) Så, mina vänner, nu kör vi en vecka till :-) // Malin o Udda

Rundbana

Publicerad 2012-09-11 21:54:09 i Allmänt,

Idag har vi varit i Alingsås på hundkapplöpningsbanan och tränat. Tyvärr hade vi inte vädret med oss men hundarna sket väl i det när det fanns en trasa att jaga ;-) Udda fick springa ett helt varv denna gången och gjorde detta med bravur :-D Kändes riktigt gött! Tvivlade väl egentligen aldrig för hon är precis fullkomligt galen och började redan leta efter trasan på parkeringen när hon hörde ljudet ;-) Men man vet ju ändå aldrig med dessa små liv. Men Udda sprang som en tok, lätt hela varvet! Så nästa träning kommer vi starta från öppen box :-) Ska bli spännande! Nu är vi trötta och nöjda :-) Natti!

//Malin o Udda

Cool hund

Publicerad 2012-09-05 17:07:39 i Allmänt,

Var iväg och köpte lite tyg idag. Har kollat runt massor på regntäcken till Udda men tycker de är alldeles för dyra så nu köpte jag tyg för att sy ett själv. Resultatet blev en skinnrock ;-) Fuskskinn så klart men ändå. Hon kommer va den coolaste whippetbruttan jag känner ;-) Köpte fleece oxå som jag hade som foder. Det här täcket kommer jag även kunna ha på vintern till henne då jag har sytt en tröja i velour tidigare som hon kan ha under när det är som kallast eller när hon ska ligga i bilen när det är kallt. Perfekt :-) Tog inte så lång tid att sy täcket så det kommer jag säkert göra igen. Blir MYCKET billigare :-) Hoppas Udda blir nöjd med. Nu slipper hon vinden och regnet ;-)
Så här tjusigt blev det!

Veckans mått

Publicerad 2012-09-05 09:25:54 i Allmänt,

Hoppsan, då har det återigen gått 1 vecka och det är dax för vägning och mätning. Kan bara innan jag avslöjar resultatet konstatera att det där med LCHF funkar!! Mår toppen just nu, är fortfarande något tröttare än vanligt, men magen är bra och man är aldrig sugen på nåt :-) Perfekt! Trodde faktiskt att det skulle vara svårare i början, men inte då, lätt som en plätt. Får väl se om ett par månader utan bröd och annat man har varit van att äta, om begäret är större då ;-) Nå, till måtten då, idag stannade vågen på 71,6 kg, vilket betyder att jag sedan förra veckan har minskat 1,2 kg och totalt 2,6 kg :-D Härligt! Ännu goare tror jag allt midjemåttet är som idag blev 93 cm! Det betyder en minskning på 7 cm totalt :-D Gött!! Perras mått är ungefär det samma, han ligger lite före på vikten men lite efter på midjemåttet, men i det stora hela minskar vi i ungefär samma takt vilket oxå känns väldigt bra :-) Så, nu "kämpar" vi på en vecka till, till nästa vägning ;-)
 
Nä, nu ska kylskåpet fyllas på med mera LCHF-produkter ;-) På återseende :-)
 
//Malin o Udda
 
 

LCHF-våfflor

Publicerad 2012-09-05 09:09:00 i Allmänt,

Igår morse, tisdags, var jag ensam på morgonen för första gången på ett tag så jag och Udda lyxade till det först med sovmorgon och sen med LCHF-våfflor till frukost ;-) När man äter sån frukost är det inte jobbigt med LCHF alls, inte för att det är det annars heller men jag ska allt erkänna att man faktiskt ibland saknar det där söta, men med ordentlig frukost, lunch och kvällsmat har det hittills inte varit jättejobbigt. Tur man gillar kött, goda gräddsåser, ost och annat smaskigt ;-) Det enda jag känner som är lite besvärligt är att veta vad man ska ha med till jobbet. Men det är väl kanske en vanesak.
Jag var ju rätt dålig i magen i början, hade ont osv, det har gett med sig nu! Skönt! Jag är fortfarande lite tröttare än vanligt men det känns ändå som om det går åt rätt håll. Värre är det med Perra just nu. Han har ont i magen och känner sig allmänt kass. Hoppas även hans besvär ger med sig för jag mår dåligt när han mår dåligt!

Idag är det mitt första ordinarie pass på nya jobbet vilket betyder första natten borta från mina hjärtan hemma :-( Lite jobbigt faktiskt men jobbar ju bara 4 journätter på 4 veckor så det ska väl gå an ändå ;-) Fick ett mysigt sms av Perra förut där han berättade att Udda äntligen hoppat upp i famnen på honom! Hon har inte riktigt vågat det förut men idag släppte det. Härligt! Nu är hon väl inte bara min hund längre ;-) Nyttigt för Udda att ha en husse boendes hos oss tror jag allt. Snart flyttar vi ju till nya lyan oxå, då blir det inte "min" lägenhet längre utan "vår"! Härligt!

Nä, ska nog ta och bädda min säng här på nya jobbet så jag kan krypa ner snart. Bjuder på en bild på den smarriga LCHF-våfflan och även en bild från dagens möte på jobbet där vi fick välja två kort var till varje person som skulle beskriva denne, korten på bilden är de jag fick :-D Energiboost!!

//Malin o Udda

Om

Min profilbild

Malin Larsson/Nota's Crew Looking Out My Backdoor "Udda"

Jag heter Malin, är 29 år och bor tillsammans med min sambo Perra, Udda och min son Jonathan i en lägenhet i Falköping. Är utbildad instruktör, tävlingsledare och lydnadsdomare. Udda är en whippettik från Nota's Crew i Uddevalla. Hon är född 2011. Udda tränar lure coursing och rundbana.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela