whippetudda.blogg.se

en blogg om Udda och vår viktresa med LCHF

Lchf?!

Publicerad 2012-10-31 21:36:42 i Allmänt,

Ha ha, ja vad ska man säga ;-) har väl varit så där strikt det senaste kan man säga, men om man får skylla på nåt så är det för att varit så jävla förkyld. Ärligt så kan jag säga att det mer eller mindre inte ätits nåt lchf-aktigt alls. Eller rättare sagt har det varit dåligt med ätandet över huvud taget :-( Inte bra, jag vet, men när man är så förkyld som jag varit så finns ingen matlust och innan dess, eller typ samtidigt så hände ju lite andra grejor som inte heller främjade matlusten precis. Förra veckan hade jag stått still både i vikt och midja, det hade jag inte till denna veckan, nu stannade vågen 68,3 kg och midjan på 83 cm! Det innebär en total viktminskning på 5.9 kg och en minskning på 17 cm i midjan!! Känns sååååååå gött! Börjar kännas som om jag inte är nån tjockis längre faktiskt ;-) Härligt!
 
Bytte ju foder på Budda för snart en vecka sen och jag tycker allt att hon lagt på sig lite! Om inte annat så älskar hon fodret och renslickar sin matskål vilket inte tidigare hänt :-) Hoppas det hänger i!
 
På fredag drar jag, Udda, Anneli, Måsen och Veronica med hennes pojkar till Växjö för att sen på lördagen ställa ut. Men fredagen går åt till god mat, go dricka och massa tjöt, kommer bli kanon! Sen får vi se om jag ställer Udda på lördagen, det beror på om domaren gillar små whippar eller inte. Vi får se :-)
 
//Malin o Udda

Uttråkad

Publicerad 2012-10-29 11:59:29 i Allmänt,

Ja, Udda är grymt uttråkad för tillfället! Kan bero på att jag går in på min tredje vecka med grym förkylning :-( I fredags trodde jag att den var på väg att ge sig, men tji fick jag när jag på lördagen vaknade med världens sprängande huvudvärk! Denna huvudvärk har hängt i sen dess men idag är det i alla fall lite bättre och jag kan åtminstone vara något så när upprätt. Hoppas hoppas att den verkligen är på väg bort nu!
 
I lördags trotsade jag ändå huvudvärken och åkte till Skövde för att köpa hundmat till Udda. Kommer inte ta hem mera från bravondåndet sålde så dåligt så jag hade gått back :-( tråkigt men sant. Så nu testar vi vom og hundemat exklusiv, deras absolut fastaste foder. Kan så här långt säga att hon tycker det är RIKTIGT gott och slukar sina portioner med hull och hår och renslickar sin matskål! Detta har aldrig tidigare hänt! Hoppas det hänger i och att hon även lägger på sig. Hon ska enligt deras måttabell äta ca 200 gram om dan men hon får hur mycket hon vill och igår åt hon näst intill 500 gram! Härligt! Håll tummarna för att det håller i sig :-)
 
 
//Malin o Udda

MH

Publicerad 2012-10-22 19:43:44 i Allmänt,

Ja, nu finns Uddas MH-test på youtube :) Se och njut av denna underbara hund :)
 
//Malin o Udda

Vad är det som händer?!

Publicerad 2012-10-17 10:20:54 i Allmänt,

Ja, det kan man verkligen fråga sig :-/ Typ allt och det på en gång. Nu ska Udda återigen få en ny lya, men sen får det fan i mig vara slut på flyttandet på lääääääänge! Jobbigt som fan just nu, vilket ni säkert förstår men det löser väl sig så småning om. 
 
Trots allt runt om så har vi ändå hunnit med en del skojigt det sista :) I lördags var det klubbmästerskap i lure coursing och Udda var superduktig kan man säga ;) Hon tävlade i olicensierade gruppen och där vann hon :-O Såååå häftigt! Så jävla stolt över min duktiga hund. Hon gillar verkligen det där med att jaga trasa :) Nu kör vi gärnet på det till våren sen :)
 
I söndags hände det ännu mer skojiga saker, då var vi nämligen på Skövde BK och gjorde MH tillsammans med massa andra whippar, ja och så en magyar agar ;) Udda gick ut som hund nummer ett och gjorde ett MH som jag absolut INTE hade väntat mig! Och det på den positiva sidan :) Jag trodde jag hade en rädd liten fis men icke sa nicke. Hon gick igenom hela MH-banan själv och behövde inget stöd från mig! Känns riktigt riktigt bra! 
Här är hennes resultat: (film kommer)
 
1a. Kontakt, hälsning - 4 Tar kontakt själv eller besvarar kontaktförsök.
1b. Kontakt, samarbete - 3 Följer med, men är inte engagerad i testledaren.
1c. Kontakt, hantering - 3 Accepterar hantering.
2a. Lek 1, leklust - 4 Startar snabbt, leker aktivt.
2b. Lek 1, gripande - 3 Griper tveksamt eller med framtänderna.
2c. Lek 1, gripande och dragkamp - 1 Griper inte.
3a. Förföljande - 4 Startar med hög fart, målinriktad-bromsar in vid bytet.
3b. Gripande - 3 Griper tveksamt eller med framtänderna.
4. Aktivitet - 5 Växlar snabbt aktiviteter under momentet. Alt. oro under hela momentet.
5a. Avståndslek, intresse - 3 Intresserad, följer figuranten utan avbrott.
5b. Avståndslek, hot/agg - 1 Visar inga hotbeteenden.
5c. Avståndslek, nyfikenhet - 1 Går inte fram till figuranten inom tid.
5d. Avståndslek, leklust - 1 Visar inget intresse.
5e. Avståndslek, samarbete - 1 Visar inget intresse.
6a, Överraskning, rädsla - 1 Stannar inte eller kort stopp.
6b. Överraskning, hot/agg - 1 Visar inga hotbeteenden.
6c. Överraskning, nyfikenhet - 5 Går fram till overallen utan hjälp.
6d. Överraskning, kvarstående rädsla - 1 Ingen tempoförändring eller undanmanöver. 
6e. Överraskning, kvarstående intresse - 1 Visar inget intresse.
7a, Ljudkänslighet, rädsla - 1 Stanna inte eller kort stopp.
7b. Ljudkänslighet, nyfikenhet - 5 Går fram till skramlet utan hjälp.
7c. Ljudkänslighet, kvarstående rädsla - 1 Ingen tempoförändring eller undanmanöver.
7d. Ljudkänslighet, kvarstående intresse - 3 Stannar upp. Luktar eller tittar mot skramlet vid minst 2 tillfällen.
8a. Spöken, hot/agg - 2 Visar enstaka hotbeteenden.
8b. Spöken, kontroll - 5 Kontrollerar och/eller handlar mot båda spökena under hela momentet.
8c. Spöken, rädsla - 2 Uppehåller sig i huvudsak framför eller bredvid föraren, Någon avståndsreglering.
8d. Spöken, nyfikenhet - 5 Går fram till figuranten utan hjälp.
8e. Spöken, kontakttagande med figurant i spökdräkt - 4 Tar själv kontakt med figuranten.
9a. Lek 2, leklust - 4 Startar snabbt, leker aktivt.
9b. Lek 2, gripande - 3 Griper tveksamt eller med framtänderna.
10. Skott - 2 Avtagande kontrollen under lek/passivitet. Därefter oberörd.
 
Lite kommentarer på det?! Ja, vad ska man säga, jag har en hund som har alla fyra tassar på jorden och är inte det minsta bekymrad om livet! Aktiviteten var väl inte den bästa, men lätt att varva ner efter att man gjort det man lever för; jagat trasan ;) Hon varvar ner bra hemma och går att ha med överallt utan bekymmer, det är viktigast. Hon varvar inte ner på träningen heller så, så är det bara. Avståndsleken var inget för henne heller men varför i hela fridens namn leka med någon som har gjort hotbeteenden mot henne på 30 meters avstånd. Helt ointressant från hennes sida ;) Skogen var mer intressant då ;)
Annars som sagt så var allt KANON!! Herregud vad mycket hon har innanför sitt lilla skallben :D Härligt! Säger det som jag sagt många gånger tidigare men som absolut inte kan sägas för mycket, tack älskade Michaela för denna kanonhund!!
 
Jag har ju missat att LCHF-blogga oxå. Så denna veckan får det bloggas för båda ;) Gått bra har det gjort i alla fall. Är nere på 69,1 kg nu och ett midjemått på 84 cm!! Jippie! Minskat så mycket i midjan så jag har varit tvungen att köpa nya brallor! Det gör inget ;) Så nu kör vi en vecka till, kanske inte lika hjärtligt när jag mår som jag gör men ska i alla fall göra så gott jag kan :)
 
På återseende :)
 
//Malin o Udda

Jippie!!

Publicerad 2012-10-03 22:22:38 i Allmänt,

Ja, idag är det en sån där superbra dag :-) De flesta dagarna är bra nu för tiden men denna dagen har varit bättre än bra ;-) Började med vägning och mätning vilket var riktigt positivt! Framför allt efter förra veckans uppgång i vikt och stillastående i midjan. Idag stannade vågen på 69,5kg :-D vilket betyder en total viktnedgång på lite drygt 4kg!! Och midjan hamnade på 86 cm vilket betyder att jag nu minskat hela 14 cm i midjan :-o Sååååå jäkla härligt! Igår köpte jag mig dessutom ett par byxor i storlek 38 vilket inte sen typ högstadiet så det lyckoruset hänger fortfarande kvar med! Känns som om jag fått ny energi i mitt LCHF:ande och nu kör vi järnet igen! Heja heja!

Mitt älskade hjärta Perra har idag inhandlat en ny vinterjacka till fattiga mig ;-) Hittade en skitsnygg parkas på intersport som han köpte åt mig :-) Älskade!! Nu kan det gärna bli kallt ;-) Fast inte om Udda får bestämma så klart ;-)

Ytterligare skojigheter idag blev avslutningen på dagen som blev i Borås på greyhound park och hundkappträning. Udda startade ur öppen box och sprang lätt och bra ett helt varv!! Duktiga Udda-Pluttan :-) Nästa gång kör vi från stängd box och det blir onsdag nästa vecka. Kul!

Nu kan vi somna nöjda och glada :-) Ja, Udda sover redan så klart ;-)

Natti natti

Om

Min profilbild

Malin Larsson/Nota's Crew Looking Out My Backdoor "Udda"

Jag heter Malin, är 29 år och bor tillsammans med min sambo Perra, Udda och min son Jonathan i en lägenhet i Falköping. Är utbildad instruktör, tävlingsledare och lydnadsdomare. Udda är en whippettik från Nota's Crew i Uddevalla. Hon är född 2011. Udda tränar lure coursing och rundbana.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela