whippetudda.blogg.se

en blogg om Udda och vår viktresa med LCHF

Utflykt

Publicerad 2012-08-31 13:31:00 i Allmänt,

Idag har vi varit på en liten utflykt jag, Jonathan och Udda. Vi packade lite fika och mötte upp Anneli, Lukas, Maja, Måsen och Findus på mösseberg :-) Så skönt att åka till djurparken en vardag på förmiddagen för man behöver verkligen inte trängas ;-) Perfekt! Vi hade i princip hela djurparken för oss själva, förutom alla tusen jävla getingar, ursäkta språket. Men de är jävligt irriterande just nu, sega som de är. Gå och dö bara, och låt bli att störa oss. De ska ju ändå dö snart, men tydligen ska de jävlas lite först bara. Vi vuxna klarar oss väl rätt bra men det är värre med barnen och hundarna. Nu klarade alla sig från stick denna gången ändå så det var väl tur :-)

Tog lite bilder på vårar härliga gäng med så klart. Se och njut medans vi tar helg och startar vågat fredagsmys :-)
 

 

//Malin o Udda

Vägning och mätning

Publicerad 2012-08-29 11:10:00 i Allmänt,

Jaha, då har jag och Perra, min sambo <3, kört LCHF i en vecka. Idag var det alltså dax för ny vikt och nytt midjemått. Blev väl kanske inte så mycket viktnedgång som jag hoppats på, men bättre än inget, ja bättre än om man hade gått upp ;-) Vågen stannade på 72,8 kg, en viktminskning på 1,4 kg, och måttbandet visade 97 cm, en minskning på 3 cm! Blev ungefär samma för Perra. Min bästaste kompis Anneli kör oxå och hade minskat nästan 4 kg och jag tror att vi inte gått ner mer än vi gjort pga att vi druckit eneridrycker, light visserligen och typ utan kolhydrater men de är ju sötade med annat konstigt och jag tror det är det som gjort att vi inte gått ner mer. Ha ha, låter som jag är jättemissnöjd med 1,4 kg, det är jag verkligen inte :-) Men det blir ändå lite skärpning till nästa vecka. Magen känns bättre nu med så nu jäklar ;-)
Min målvikt har jag ju inte skrivit nåt om, kom jag på. Har satt min målvikt till 65 kg, och allt därunder blir en bonus ;-) Ska bli intressant att se om jag lyckas och i såna fall hur lång tid det tar :-) Den som lever och orkar läsa får se ;-)

På promenaden idag mötte vi en snygging ;-) Ja, Udda tyckte väl så där om honom, eller rättrare sagt så tyckte hon faktiskt att han kunde skita på sig, ha ha. Vi mötte en snygg, satt, välmusklad staffehane! Mm, sååå snygg! Synd att Detr en terrier ;-) Han tyckte Udda var skitsnygg och staffe som han är så dundrade han på och tjurig som Udda är så tyckte hon typ: "Dö!" Eller åtminstone tyckte hon att han hade skitit i det blå skåpet lååååångt innan han ens hunnit fram till henne ;- D Hon är ju bara för söt! Vi tog i alla fall sällskap en bit och pratade staffe, det var i te igår för min del kan man säga. Saknar det lite grann men nej, alldeles för mycket omättlig energi ;-) Men kul att springa på dem inland så man får känna lite på dem. Fast frågar du Udda kan de gärna utgå från våran planet ;-) Ja, alla hundar som är stökiga kan utgå, ha ha. Ordning och reda med alla tassar i marken, lugnt och fint, ska det va om man frågar henne ;-) Nippertippan!

Udda och min "gamla" staffetik Doris :-) 

Nä, nu fortsätter vi med det vi gjorde innan jag började skriva, dricka kaffe och slappa ;-) //Malin o Udda

Liten roadtrip

Publicerad 2012-08-28 18:41:00 i

Idag har vi gjort en liten roadtrip, jag, sonen Jonathan och Udda. Destinationen var Fidos i Trollhättan. Hade nämligen beställt en ny bädd till Udda som inte längre tillverkas. Väl där så får jag en sån där kul kommentar, som jag får titt som tätt, "Hm, vilken annorlunda teckning hon har, känns som jag känner igen henne." Det är givetvis Udda som kommenteras. Jag förstod vart hon ville komma och sa att hon var från Michaela. Var på tjejen säger: "Ja, Udda va?!" Ha ha, lite komiskt faktiskt att det är min första Whippet och alla verkar ha full koll på vem hon är, var hon kommer från och vad hon heter. Alla känner apan och apan känner ingen, typ ;-)

Så här cool bädd fick hon, lilla Udda, förrästen :-)

På återseende :-) //Malin o Udda

Ny blogg :)

Publicerad 2012-08-27 23:22:27 i Allmänt,

Ja, eftersom min uppfödning ligger på is och det händer så mycket nytt i mitt liv tyckte jag att det var på sin plats att börja på en ny blogg :-) Den gamla kommer finnas kvar men kommer inte uppdateras mera.
 
Om jag ska gå igenom allt som hänt under hela sommare och lägga ut alla bilder så kommer ni förmodligen att sluta läsa nu ;-) för det inlägget skulle bli låååååååååååååååååååååååångt ;-) så därför gör jag inte det.
 
Den här nya bloggen kommer bara handla om lilla Nota's Crew Looking Out My Backdoor "Udda", min whippettik, som jag ställer ut lite grann, tränar lure coursing och rundbana och som delar mitt liv. Sen kommer den även handla om LCHF som jag startade med i onsdags, den 22/8-2012, och min viktresa.
 
Min tidigare blogg la jag in mycket privata saker och mycket tankar och funderingar över saker, det kommer jag alltså inte göra nu, mer än det som handlar om Udda och LCHF ;-)
 
Så, för att börja någonstans med denna nya blogg så börjar vi med min viktresa tänkte jag. Jag började alltså med LCHF förra veckan och vägde då in mig. Tilläggas ska oxå att även min älskade sambo är med på detta vilket gör det hela mycket lättare :-)
Vikten i onsdags hamnade på 74,2 kg och midjemåttet på 100 cm, spännande att se vad måtten visar på onsdag. Har varit lite emot LCHF förut men efter lite efterforskning och efter att ha pratat med många som kör LCHF så tänkte jag att va fan, vi kör då :-) Och det var ju inte jobbigt alls ;-) Får ju äta allt det gottiga, feta gräddsåser, kött, ost, ja, som sagt massa gottigt ;-) Man äter när man är hungrig, vilket är väldigt sällan nu för tiden, och man äter tills man är mätt. Funkar väldigt bra hittills förutom att min mage inte riktigt vill vara med i leken, men hoppas det ska ge sig snart. För övrigt mår jag toppen och är riktigt pigg och känner inget sötsug alls :-D Riktigt härligt då jag innan jag började med LCHF hade sötsug jämt och åt typ jämt med. Så stor skillnad där. Ska bara se på onsdag nu och det händer nåt med kroppen oxå, men det känns så.
Har köpt en bok om LCHF med massa recept i som jag kommer testa och det jag gillar komme rjag dela med mig av här :-)
 
Så till lilla Udda då. Började med lure coursingträning i våras och lyckades få två licenslopp godkända ganska så snabbt. Sen har träningen stått relativt still under sommaren men i lördags blev det en träning i Kvänum som vi åkte på. Udda fick springa mot en hund från Idomic's kennel, Gipsy, och klarade det galant och har därmed klarat tre licenslopp vilket innebär att hon numera har sin licens :-D Sååååå härlig känsla! Har inte varit iväg jättemycket på träningar men det har inte behövts då hon blir fullständigt galen när vi är på plats ;-) I lördags var Anneli med, med sina tre hundar och då fick Udda sitta i sin tygbur i bilen. Hon har tidigare hela tiden varit lugn i bilen vilket hon inte var den här gången ;-) Detta resulterade i ett fint litet hål i min dyra fina tygbur. Hm, ja ja, man lär så länge man lever. Nästa gång får hon sitta i stålburen ;-)
 
Även Udda genomgår en viktresa, men åt andra hållet ;-) Hon är lite tunn så vi håller på med operation gödning vilket funkar fint :-) Hon har ökat från 9,7kg till 9,9kg nu på sistone vilket känns bra :-) Udda har dessutom inget emot att vi kör LCHF för det innebär att hon får slicka av våra talrikar med gräddsåser och annat fett och smaskigt. Dessutom får hon lite kött och annat gott titt som tätt vilket bidrar till hennes viktuppgång. Även vad gäller den här saken så kommer löpande uppdateringar :-)
 
Udda pluttan ska få ett nytt hem oxå. Nä, hon ska inte flytta från mig utan hela familjen ska flytta till ny lägenhet. En större, 20 kvadrat större, och NY lägenhet blir det :-D Detta kommer ske under v 38 och jag hoppas hon ska trivas där. Det blir ett lite lugnare område och som sagt lite mera yta att röra sig på. Återkommer mera om detta när det närmar sig :-)
 
Ja,så var den nya bloggen uppdaterad och från och med nu kommer den uppdateras regelbundet, till skillnad från min gamla ;-)
 
 
//Malin o Udda

Om

Min profilbild

Malin Larsson/Nota's Crew Looking Out My Backdoor "Udda"

Jag heter Malin, är 29 år och bor tillsammans med min sambo Perra, Udda och min son Jonathan i en lägenhet i Falköping. Är utbildad instruktör, tävlingsledare och lydnadsdomare. Udda är en whippettik från Nota's Crew i Uddevalla. Hon är född 2011. Udda tränar lure coursing och rundbana.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela